A fresh autumn salad

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Today on the menu as a main course, veal cutlet with cream sauce and boiled potatoes. As usual, I try to make it as inexpensive as possible without compromising on the ingredient quality( I am just attentive to the discount   on the products I know in my usual shop) : 10€ for 4 people, excluding the wine 😉

To make it light to eat, the side plate is composed of  a seasonal salad made with young  lettuce shoots, organic fresh dried walnut kernels, parsley ( my favorite garnish), onion, smoked bacon sticks  and mushrooms in  lemon sauce.  No starter but some cheese at the end.  A glass of red French wine – Corbières Boutenac Château Ollieux Romanis-  to give the meal a finishing touch!

Aujourd’hui au menu , escalope de veau à la crème et pommes de terre à l’eau .  Comme toujours, j’essaie de limiter le coût sans réduire la qualité des ingrédients, sans rogner sur la qualité des produits de mon magasin local:  10€ pour 4 personnes,  vin en sus ; ) 

Pour alléger le tout , une salade de jeunes pousses de saison , des noix séchées bio de la toute dernière récolte,  du persil (mon condiment préféré ) , de l’oignon, des allumettes de lardons fumés et des champignons; le tout arrosé de vinaigrette au citon . Pas de hors d’oeuvre , mais un peu de fromage pour terminer le déjeuner. Un verre de vin rouge français – Corbières Boutenac Château Ollieux Romanis- pour donner au repas la touche finale !

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Will be “out of office” ( kitchen) in the days to come 🙂  See you!

Je délaisse l’atelier-cuisine dans les jours à venir. A +!

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