Roasted guineafowl with sweet potatoes – Pintade au four aux patates douces

If you strike lucky in finding a Label Rouge fowl at a decent price ( 6,90€ to the kilo this time),   just go ahead!

In France that ” label rouge” is synonymous of quality products. I bought one weighing just a little bit over 1 kg for 4 people.

Guinea fowl is a delicious alternative to chicken and has a stronger taste. Once upon a time it was reserved for Xmas dinner but nowadays you can get it any time but watch for the price!

Dish highly appreciated by everybody home!  A five star recipe indeed! 

Recette / Recipe:  Bilingual Version  Click and print if interested!   Pintade au four et patates douces pour 4 personnes

 Prix: 7,20€ la pintade + 6,50€ les légumes : pommes de terre, les 2 patates douces, le poivron, huile et condiments) = 13, 70€ pour 4 personnes 

Avec un peu de chance vous pourrez trouver une pintade fermière Label Rouge à un prix très intéressant : 6,90€/kg cette fois! 

La pintade peut être une alternative intéressante au poulet. Autrefois réservée au repas de Noël, elle fait une belle percée dans nos assiettes actuellement. 

Merci à Anne et à son son blog de recettes ( cliquer !)  Des assiettes “nettoyées” vite fait bien fait!